”Scorpionissima” – här är nästa elbil från Abarth

Carl Undéhn

Carl Undéhn

12 feb 2024

När Abarth tolkade Fiat 500e höjdes både effekt och vridmoment något. Men bilens sportighet ligger framför allt i det optiska som bättre material på inredningen, sportpedaler och möjligheten att få ett syntetiskt motorljud. Vad vi tyckte om Abarth 500e kan ni läsa om i vår provkörning här.

Som väntat ska även den större Fiat 600e få sig en genomgång av Abarth och den här gången lovas den ”mest kraftfulla Abarth någonsin”. Med det höjs hästkrafterna hos Fiat 600e från 154 till att i Abarths version bjuda på 240 hästkrafter. Körstabiliteten ska ha förbättrats genom en mekanisk differential och bilen står på 20-tumsfälgar med däck som är utvecklade med samma leverantör som till Formel E.

I övrigt görs också här en rad optiska modifieringar av Fiats grundmodell. Baktill hittas en spolier och lanseringsversionen ”Scorpionissima” i färgen Hypnotic Purple och kommer byggas i 1.949 exemplar. En hyllning till året då Carlo Abarth grundade sitt företag med delar för att göra sportigare versioner av modeller från Fiat.

Fiat 600e har ett batteri på 54 kWh som ger den en räckvidd på 40 mil. Hur lång räckvidden blir och vad priset landar på för Abarth 600e har ännu inte meddelats, men Abarth 600e väntas komma till Sverige efter sommaren.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: