Serietillverkning av ID. Buzz är nu i gång

Carl Undéhn

Carl Undéhn

3 jun 2022

Inför den planerade leveranserna i höst har Volkswagen nu börjat med serietillverkning av minibussen ID. Buzz och transportbilen ID. Buzz Cargo. Till skillnad från övriga ID-modeller tillverkas den inte i elbilsfabriken Zwickau i östra Tysland. Istället är det Volkswagens fabrik för nyttofordon i Hannover som skruvar ihop ”buzzen”.  

I år väntas 15 000 exemplar av ID. Buzz och ID. Buzz Cargo kunna tillverkas där. På längre sikt ska 130 000 fordon om året kunna byggas i Hannover. Om siffran även innefattar tillverkningen av Multivan med förbränninsmotor som också byggs där framgår inte.

Men Volkswagen räknar med att den eldrivna minibussen och transportbilen ska bli storsäljare.

– Vi vill sälja omkring 120 000 exemplar om året. Den mest känslomässiga medlemmen i ID-familjen är populär och har vad som krävs för att bli en bästsäljare, sa Volkswagens chef Ralf Brandstätter tidigare i år.

Svenska priser har ännu inte meddelats. Endast för Tyskland har Volkswagen släppt priserna som innan avdrag av landets klimatbonus börjar på 64 500 Euro för ID. Buzz och 54 400 Euro för ID. Buzz Cargo. I svenska kronor blir det omkring 670 000 respektive 570 000 kronor.

Lanseringsversionerna av båda modeller får bakhjulsdrift, ett batteripaket på 77 kWh och 204 hästkrafter. Räckvidden anges till 41,2 mil för ID. Buzz och något mer, 42,4 mil, för ID. Buzz Cargo.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!