Škoda avslöjar fler detaljer om Enyaq

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

5 okt 2020

Škodas helelektriska suv Enyaq iV kommer med två batteristorlekar och fyra effektvarianter. Det största batteripaketet uppges räcka till 500 kilometers körning och versionen med mest motoreffekt kan dra släp på upp till 1 200 kilo.

Instegsversionen är bakhjulsdriven och har ett batteripaket på 62 kilowattimmar med en preliminär räckvidd på 380 kilometer enligt testcykeln WLTP. Med batteripaketet på 82 kilowattimmar blir räckvidden 500 kilometer. Snabbladdning till 80 procent uppges ta 40 minuter.

De dyrare versionerna har även en motor som driver framhjulen och den med de starkaste motorerna gör noll till hundra på 6,2 sekunder. Räckvidden är dock inte riktigt lika lång som i den bakhjulsdrivna versionen med det stora batteripaketet, 460 kilometer.

– De många fördelar som elbilsplattformen MEB medför gör det möjligt för oss att erbjuda en Enyaq iV som passar helt perfekt för massor av olika tillämpningar och krav. Från en verkligt rymlig och funktionell instegsversion avsedd för familjer och en variant för långfärdsbilister för vilka räckvidden har avgörande betydelse, till en modell för sportiga kunder som vill ha en suv med maximal prestanda, säger Christian Strube, styrelseledamot med ansvar för teknikutveckling.

Tidningen Elbilen har provkört Enyaq iV – läs mer i det kommande numret av papperstidningen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: