Artikeln innehåller annonslänkar

smart #1 och smart #3: elbilar med stil och prestanda

För smart är det självklart att ta till vara på eldriftens alla fördelar. Därför är både den praktiska stadssuven smart #1 och den lite större coupésuven smart #3 byggda som just elbilar från grunden. Utan kompromisser, med goda innerutrymmen och fyllda med tekniska innovationer. Och som alltid hos smart kommer allt paketerat i ett stiligt paket.

smart har alltid varit känt för sin ikoniska design, och de nya modellerna tar det till en ny nivå. smart #1 är en kompakt SUV som kombinerar en storstadsvänlig storlek med ett generöst interiörutrymme till ett pris från 394.900 kronor. Den eleganta designen rundas av med dolda dörrhandtag och ramlösa dörrar för den rätta premiumkänslan. Trots sin smidiga längd på 4,3 meter finns det också plats för hela 411 liter i bagaget hos smart #1.

smart #3 från 429.900 kronor kommer med en coupékaross och intar en plats som en lite sportigare familjesuv med fokus på prestanda. Här hittas ett bagage på 370 liter som enkelt kan utökas till hela 1.160 liter genom att fälla baksätet. Smidiga funktioner som elektriskt justerbara och uppvärmda framsäten, samt en elektriskt driven baklucka gör de båda elbilarna från smart till lika bekväma som praktiska kamrater i vardagen. För ett mer personligt uttryck går det också att få båda modeller i en rad färgalternativ och tvåfärgade takkombinationer.

Interiört imponerar både smart #1 och smart #3 med sina högteknologiska funktioner. Apple CarPlay och Android Auto är standard för att enkelt koppla upp den egna mobilen mot bilarnas 12,8 tum stora pekskärm. Bakom ratten hittas ytterligare en skärm på 9,2 tum med där förarinformation presenteras på ett intuitiv och användarvänligt sätt.

Med ett stort fokus på säkerhet har både smart #1 och smart #3 belönats med fem av fem stjärnor i Euro NCAP:s säkerhetstester. Standardutrustningen inkluderar automatisk nödbromsning, döda vinkeln-övervakning, filhållningsassistans och varning för korsande trafik.

Både smart #1 och smart #3 har imponerande räckvidder som gör dem till utmärkta val för både stadskörning och längre resor. smart #1 kan stoltsera med en räckvidd på upp till 440 kilometer enligt WLTP, medan smart #3 tar sig ännu lite längre med en räckvidd på 455 kilometer. Båda modellerna går dessutom att snabbladda med en effekt på 150 kW. Det gör att du kan fylla batteriet från 10 % till 80 % på endast 30 minuter. Under långresan räcker det alltså med en kaffepaus innan bilen är redo för att köra vidare.

Och är du ute efter det där lilla extra lönar det sig att kolla in de fyrhjulsdrivna Brabus-versionerna av smart #1 och smart #3. Den kompromisslösa approachen tas här ett steg längre i ett sportigt utförande med hela 428 hästkrafter.

1 : Elkonsumtion kombinerad körning per kWh/100 km: 18,2(BRABUS/Pulse), 16,8 (Premium), 17,4 (Pro+), 18,1 (Pro) (WLTP); CO2-utsläpp, g/km: 0; Räckvidd på el (WLTP) i km: 400 (BRABUS/Pulse), 440 (Premium), 420 (Pro+), 310(Pro).

3: Elkonsumtion kombinerad körning per kWh/100 km: 17,6 (BRABUS/ Pulse), 16,3 (Premium), 16,8 (Pro+), 17,2 (Pro) (WLTP); CO2-utsläpp, g/km: 0; Räckvidd på el (WLTP) i km: 415 (BRABUS/ Pulse), 455 (Premium), 435 (Pro+) , 325 (Pro).

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!