Snart kan Volvo och Polestar ladda billigare hos Ionity

Carl Undéhn

Carl Undéhn

9 jun 2021

Lagom till sommaren och eventuella långresor med elbilen kommer Volvo och Polestar med en glädjande nyhet. Från och med första juli kan den som äger en av Volvos elbilar eller en Polestar ladda billiagare hos Ionity.

Till skillnad från flera andra tillverkare har varken Volvo eller Polestar tidigare erbjudit någon form av prenumeration för lägre priser hos Ionity.

Genom ett samarbete med Plugsurfing erbjuds nu möjligheten att ladda till ett pris av 3,53 kronor per kWh vid alla Ionitys laddare i Europa. Samarbetet erbjuder även möjlighet att från den första juli ladda hos nätverket Mer (tidigare Bee) för 5 kronor per kWh.

Det behövs alltså ingen prenumeration för att ladda billiare utan räcker med att använda Plugsurfingkortet som följer med bilarna. Men erbjudandet gäller bara under ett år och om det planeras någon form av prenumeration efter det framgår inte.

Volvo säger att de kommer gör om appen Volvo Cars senare i år till en ”digital laddningsplattform”. Med den ska det då gå att både hitta laddstolpar och betala genom appen.

– Volvo Cars mål är att förändra det nuvarande fragmenterade laddningslandskapet till en all-in-upplevelse som är bekväm och problemfri, säger Oliver Loedel som håller i ekosystemen för laddning hos Volvo.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: