Vision-S_Foto_SONY

Sony visar mer av elbilen Vision-S

Carl Undéhn

Carl Undéhn

12 jan 2021

Den stora och viktiga elektronikmässan CES i Las Vegas är i full gång. Även om årets upplaga sker coronasäkrat med alla presentationer online kan vi räkna med en hel del nyheter av intresse för elbilsvärlden.

En av de största nyheterna förra året var att elektronikjätten Sony arbetar med en elbil. Utvecklingen av projektet, som går under namnet ”Vision-S”, har gått framåt under året men det har ändå varit knapert med ny information.

Under en presentation på måndagen passade Sony på att i alla fall visa en ny video. Där visas bilder från arbetet med bilen och tekniken bakom den. Men framförallt får vi se att Sony uppfyllt vad de lovade redan i somras, nämligen att Vision-S skulle testas på allmänna vägar under 2020.

I den drygt två minuter långa filmen körs en lätt maskerad prototyp både på en testbana i tät dimma och mellan snödrivor på snirklande alpvägar i Österrike.

Sony har länge hävdat att projektet är en studie som inte nödvändigtvis kommer leda till en produktionsfärdig bil. Intressant är därför en kort sekvens som visar hur bilen förses med officiella österrikiska registreringsskyltar, med ”G” för Graz där partnern Magna Steyr bygger bilen. Det innebär att modellen verkligen är inregistrerad.

En längre video med bakgrund om idéerna för bilen finns också att se här:

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!