Publikrekord vid eCarExpo i Köpenhamn

Carl Undéhn

Carl Undéhn

30 okt 2023

Om en dryg månad – helgen 1-3 december – är det återigen dags för elbilsmässan eCarExpo i Göteborg. Med mängder av elbilar och allt däromkring, föredrag och paneldiskussioner samt möjligheten att på plats provköra ett stort antal olika modeller har de senaste årens eCarExpo resulterat i nya publikrekord.

Förra helgens upplaga i Köpenhamn var inget undantag. Redan innan eCarExpo öppnade ringlade kön 300 meter utanför lokalerna. När mässan sedan stängde visade det sig att 21.624 besökare kommit dit, vilket innebär nytt rekord.

– Helgens mässa slog alla tidigare rekord! Det märks verkligen att Danmark går ”all-in” på elbilar och att bilbranschen ser Danmark som en viktig marknad, säger Gunnar Dackevall som är vd för mässarrangören eLife Nordic AB.

Kön var lång utanför Bella Center i Köpenhamn inför att årets upplaga av eCarExpo skulle öppna.

På plats fanns bilar från 25 olika märken, inklusive två nykomlingar på den danska marknaden i form av Voyah och Sverigeaktuella Zeekr. Över 80 bilar gick att provköra, något som arrangörerna ser som en styrka med mässan som förutom Köpenhamn och Göteborg även anordnas i Stockholm och Tallinn. Nästa år utökas den även till Oslo och från 2025 blir det eCarExpo även i Helsingfors.

Över 80 bilar gic att provköra under mässan förra helgen i Köpenhamn. Missa inte chansen att göra samma sak i Göteborg 1-3 december.

– Att kombinera mässa med provkörning på detta viset har visat sig vara en perfekt lösning. Köparna kan få en bild av hela marknaden på en plats, säger Gunnar Dackevall.

Nästa upplaga av eCarExpo är alltså i Göteborg 1-3 december. Exakt vad som väntar oss där har ännu inte avslöjats. Tidigare år har vi fått se både Sverige- och Europapremiärer vid eCarExpo i Göteborg och Stockholm.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!