Sverigepremiär för Polestar 3 på eCarExpo i Göteborg 2-4 december

Carl Undéhn

Carl Undéhn

26 okt 2022

Häromveckan var det dags för premiär för Polestar 3. Elbilen var på plats och i nästa nummer kan ni läsa mer om hur Polestar har tänkt kring vad de kallar en ”elsuv för den eldrivna eran”.

Lanseringen av bilen sker först nästa år. Men den som vill skaffa sig en egen uppfattning av Polestar 3 får chansen att göra det snart.

Under elblsmässan eCarExpo i Göteborg 2-4 december blir det nämligen Sverigepremiär för Polestar 3.

– Vi visar Polestar 3 för allmänheten för första gången i Göteborg. Det är fantastiskt att kunna göra det i vår hemstad där den är designad och utvecklad. Den här bilen representerar Polestars framtid och framtiden för den elektriska suven, säger Polestars vd Thomas Ingenlath.

Polestar 3 går att beställa redan nu och priset börjar på 970 000 kronor. Redan i standardutförande bjuder den på bland annat 489 hästkrafter, ett vridmoment på 840 Nm, fyrhjulsdrift, luftfjädring och torque vectoring på bakaxeln för att individuellt kunna styra kraften för bättre vägprestanda. Batteriet är på 111 kWh och lovar en räckvidd på upp till 61 mil.

För 70 000 kronor extra får du Performance-versionen med 517 hästkrafter, ett högre virdmoment på 910 Nm och ett chassi med sportigare inställning.

Batteripaketet är samma på 111 kWh, men räckvidden för Performance-versione är något mindre med 57 mil.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: