Elbilen logo Meny

Taket flög av på en sprillans ny Tesla Model Y i farten – blev ofrivillig cabriolet

Det ser ut som om Tesla har fortsatta kvalitetsproblem med sin Model Y-modell som ännu bara säljs i Amerika. Amerikansk media har rapporterat om många fel, som successivt har rättats till. Men allt är inte på plats.

Det fick en man som köpt en Model Y uppleva. På väg hem efter att ha hämtat ut bilen lossnade glastaket och blåste iväg. Helt plötsligt satt han och sonen, som följde med och hämtade bilen, i en cabriolet. Om än ofrivilligt.

Sonen till den nya ägarn berättar om händelsen på Tesla Subreddit:

”Min pappa köpte en helt ny Model Y idag, och han tog med mig för att plocka upp den, ifall han behövde teknisk hjälp. Allt gick bra och vi körde hem. Plötsligt började vi höra ett kraftigt vindbrus. Jag trodde kanske att ett fönster var öppet men en minut senare blåste hela glastaket av. Efter en stunds panik vände vi om och körde den nya Tesla Model Y – cabriolet tillbaka till återförsäljaren.”

Sonen och hans far rapporterade till polisen att det fanns ett löst tak någonstans, men inget hittades. På Tesla Service-centret förklarade man att taket inte har monterats fast, vilket får sonen Nathaniel att undra hur någonting sådant kan ha passerat kvalitetskontrollen. På Twitter har Nathaniel ställt frågan till Teslas vd, Elon Musk, om man numera kan köpa en cabriolet av Tesla. Men än så länge inte fått något svar.

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

PUBLICERAD: 2020-10-07