Tesla Supercharger nu i tjänsten Polestar Charge

Carl Undéhn

Carl Undéhn

3 apr 2024

För snart två år sedan blev det möjligt även för de som inte kör Tesla att ladda vid tillverkarens Supercharger i Sverige. Sedan dess har fler stationer både byggts och öppnats och idag kan alla märken ladda vid omkring 80 procent av landets Superchargers.

Polestar vill nu göra det enklare att hitta även den möjligheten för att kunna ladda under. Som första tillverkare – bortsett från Tesla då, så klart – integrerar Polestar därför nätverket med Superchargers i den egna laddappen Polestar Charge. Något som bland annat beror på att Polestar är på väg att införa Teslas laddkontakt NACS på sina bilar som säljs på den amerikanska marknaden. Något som allt fler tillverkare där är på väg att göra.

Utöver Teslas Superchargers finns bland annat laddare från nätverken Ionity, Recharge, Fastned och Allego i Polestar Charge som totalt omfattar 650.000 laddpunkter i Europa.

– Vi vet att en viktig del av att äga en elbil är att kunna ladda enkelt. Med tillgång till de största nätverken i Europa och smart integration i Google Maps har vi gjort det enkelt för Polestar-förare att njuta av livet med sin elbil snarare än att de behöver oroa sig för var de hittar sin nästa laddmöjlighet, säger Polestars vd Thomas Ingenlath.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!