Tesla börja ta emot kortbetalning vid Supercharger

Carl Undéhn

Carl Undéhn

28 aug 2023

Teslas nätverk med Superchargers har på många håll öppnats så att även de som inte kör Tesla kan ladda där. Men för att starta laddningen och betala måste du gå via Teslas app på telefonen. Där får du också veta vad priset per kWh är, något som varierar beroende på tid och plats.

Men när Tesla nu har öppnat en ny station med senaste generationens V4 Supercharger i London kommer de också med en kortläsare för betalning. Med det slipper de som inte kör Tesla att först välja laddstolpe i appen för att starta laddningen. I stället räcker det med att koppla in sladden och läsa av betalkortet i terminalen. Det aktuella priset för att ladda visas på en liten skärm på laddastolpen.

Något konto för Teslas app behövs inte heller. Det betyder däremot också att priset alltid beräknas enligt ”drop in”, alltså det som gäller för den som inte har ett månadsabonnemang för att ladda billigare. För det krävs fortfarande appen.

Superchargers med kortläsare är något vi kan räkna med att se mer av den närmsta tiden. I flera länder i Europa har det kommit eller är på väg krav om att det alltid ska vara möjligt att betala med kort vid laddning.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: