Tesla energi tar emot ännu en stor beställning

Sigvard Dackevall

Sigvard Dackevall

5 okt 2020

Förra veckan blev det klart att Tesla ska leverera energiförvaring åt SWITCH datacenter i Nevada. Energiförvaringen kommer uppgå till 800 MWh. Vilket kommer göra det ett av de största någonsin. Intressant nog är också SWITCH datacenter granne med Tesla Gigafactory i Nevada, rapporterar Electrek.

Projektet är inte det första för Tesla som lanserade Megapack förra året. Tesla ersatte nyligen ett planerat gaskraftverk i Kalifornien med ett enormt batterikomplex på över 1,2 GWh. Dessutom blev Tesla nyligen del av EPEX som förser västra Europa med elektricitet och ska börja leverera batterier åt en grupp elbolag i Storbritannien. Gruppen som arbetar med förnyelsebar energi i Storbritannien beskrev projektet som “den saknade länken i Storbritanniens förnyelsebar energi strategi”.

Utöver Megapack har Tesla lanserat sin tjänst Autobidder. Tesla beskriver Autobidder som en mjukvaruplattform för att automatiskt monetärisera oanvända energitillgångar det vill säga Teslas Megapack, Powerpack eller Powerwall. Tesla använder AI för att förutspå elpriser, generering, behov, optimera leverans och utföra “smart bidding”. Elon Musk, CEO på Tesla, nämnde nyligen under Teslas andra kvartalsrapport att Tesla energi har potential att i framtiden bli större än fordons sektionen av Tesla. 

Det är inte enbart Tesla som arbetar med storskalig energiförvaring. Nyligen presenterade svenska Northvolt– Voltpack. Vilket för tillfället finns tillgängligt genom Vattenfall, men kan komma att bli tillgängligt genom andra aktörer.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: