Tesla sätter nytt leveransrekord

Carl Undéhn

Carl Undéhn

6 apr 2021

Trots pandemi och brist på komponenter som halvledare lyckades Tesla sätta ett nytt rekord under årets första kvartal. Sammanlagt 184 800 bilar levererades till kunder. Därmed överträffades det förra kvartalsrekordet på 180 570 bilar från sista kvartalet 2020.

Den totala produktionen under första kvartalet 2021 var däremot något färre än antalet levererade bilar – 180 338 för att vara exakt.

Det tillverkades även endast Model 3 och Model Y mellan januari och mars. Att det inte blev ett enda exemplar av Model S och Model X beror på att företaget presenterade uppdaterade versioner av de båda modellerna i januari. Inför det lades produktionen av dem på is redan i december förra året.

Tanken var däremot att tillverkningen av de uppdaterade versionerna av Model S och Model X skulle dra igång i januari.

– De nya verktygen installerades och testades under första kvartalet och vi befinner oss i ett tidigt stadium inför massproduktionen, meddelade Tesla sina investerare.

Efterfrågan på de nya versionerna av Model S och Model X ska enligt Tesla vara stort. Men även Model Y växer, framförallt på den viktiga kinesiska marknaden.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: