Tesla stämmer falsk Elon Musk

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

16 sep 2016

Tesla stämmer en chef i oljebranschen som ska ha använt ett mejlkonto där han utgav sig för att vara biltillverkarens vd Elon Musk, rapporterar Forbes. Tesla hävdar att mejlet var ett försök att komma över konfidentiell information.

I stämningansökan står bland annat att ”oljeföretag har på senare år spenderat flera miljarder dollar” på olika försök att motarbeta elbilar och förnybar energi ”i USA och utlandet”.

Mejlet landade i början av augusti i inkorgen tillhörande Teslas ekonomichef Jason Wheeler. Avsändaren var “elontesla@yahoo.com” – en mejladress som är mycket snarlik en som Musk tidigare har använt. Dessutom var det underteckat ”em”. I mejlet ställdes en rad frågor om företagets ekonomi och försäljningssiffror.

Men i stället för att svara på frågorna slog Wheeler larm. Tesla inledde en spårning av avsändaren och kom fram till att det var en ekonomichef på ett företag som tillverkar oljeledningar för en rad multinationella oljeföretag.

Företaget där den stämde mannen arbetar säger till Bloomberg att de känner till stämningsansökan och att de har inlett en undersökning, men avfärdar att mejlet skulle ingå i någon konspiration av oljebranschen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: