Tesla storsatsar i Kina – 50 laddplatser vid en enda superchargerstation

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

26 sep 2017

Tesla storsatsar på den kinesiska marknaden. Elbilstillverkaren bygger en superchargerstation med 50 laddplatser i Shanghai – tio fler än den största de har i dag.

Jättebygget blev känt när en av Electreks läsare, Jason Man, snubblade över det i ett parkeringhus i 24-miljonersstaden. Han tog även bilder på bygget som han skickade till sajten. [Bilden ovan är från en annan, betydligt mindre, superchargerstation]

Teslas mål är 10 000 snabbladdningsplatser globalt innan årsskiftet, varav minst 1 000 i Kina. Enbart de 50 i Shanghai kommer att ha en sammanlagd effekt på 3 megawatt om de har samma effekt som de brukar ha.

Tajmningen verkar vara oklanderlig, då Teslas försäljning i Kina trefaldigades under 2016. Omsättningen var över en miljard dollar och 11 000 bilar såldes i Kina, skriver Electrek. Försäljningen ska även ha fått ännu ett uppsving under första kvartalet i år. Och försäljningen väntas öka ännu mer den dag Tesla får bygga en fabrik i Shanghaiområdet, något som de försöker övertyga myndigheterna om att det är en bra idé.

Electrek skriver också att anläggningen inte bara kan bli Teslas största, utan störst i världen alla kategorier, men den uppgiften stämmer inte då en gigantisk laddpark nästa år ska stå färdig i södra Tyskland – med 144 snabbladdplatser, varav 24 med en laddeffekt på upp till 350 kilowatt.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: