Tidigare än väntat – då kommer Volkswagen ID.2all

Carl Undéhn

Carl Undéhn

12 jun 2024

Bilmodeller som blir försenade är något vi är vana vid här i bilvärlden. Fast det går visst att göra tvärtom också. Volkswagens “25.000 euro-bil” ID.2all väntades komma ut på vägarna först i mitten av 2026. Det var i alla fall vad Volkswagen sa i början av året. Men enligt brittiska Autocar har tidsplanen nu ändrats. Premiären av den produktionsklara bilen ska ske redan i år och leveransen ska dra igång under 2025.

Uppgifterna baseras på att Volkswagens designchef Andreas Mindt säger till tidningen att den färdiga designen för ID.2all nu är satt. Den färdiga bilen ska vara väldigt nära det koncept som visats för ID.2all. Vi kan alltså räkna med en 4,05 meter lång modell med en hjulbas på 2,6 meter. Konceptet har imponerat med en rymlig insida och för prisklassen bra materialval, något som också uppges bli kvar hos produktionsbilen.

Vid presentationen av konceptet ID.2all uppgav Volkswagen att den får en elmotor med 226 hästkrafter och en räckvidd på upp till 45 mil. Batteristorlek har Volkswagen ännu inte kommunicerat, men enligt Autocar kommer det erbjudas två batteristorlekar på 56 antingen kWh eller 38 kWh. I alla fall det mindre kommer vara ett litiumjärnfosfatbatteri för att pressa kostnaden. Vilken kemi det större batteriet använder nämns inte. Men när det nyligen stod klart att Ford Explorer använder LFP-batterier sågs det som ett tecken på att även Volkswagen kommer göra det under den närmsta framtiden.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!