Tidigare Europachef för Tesla Supercharger går till Ionity

Carl Undéhn

Carl Undéhn

17 apr 2024

Teslas nätverk med Supercharger har vuxit snabbt de senaste åren. När det kommer till exoansionen här i Sverige och Europa är det holländaren Jeroen van Tilburg som lett arbetet. Fram tills för några månader sedan, då han lämnade sitt uppdrag där. Men nu står det klart att han stannar i laddbranschen och tar över om chef för laddnätverket Ionity nästa månad.

Sedan det grundades 2017 gemensamt av BMW, Mercedes, Ford och Volkswagen har också det vuxit. Både i antalet ägare, sedan Kia/Hyunday blivit en del av Ionity, samt antalet stationer som nu uppgår till 600 stycken med knappt 4.000 snabbladdare med en effekt på upp till 350 kW runt om i Europa.

Jeroen van Tilburg var fram tills nyligen chef för Teslas Superchargers i Europa och tar nu över som chef för Ionity.

Som chef över de drygt 1.100 stationerna med Teslas Supercharger hade Jeroen van Tilburg däremot fler laddstolpar inom sitt ansvarsområde. Och nu ska han se till att Ionity knappar in på Teslas nätverk. För även Ionity satsar på stor expansion de närmsta åren. 2025 ska antalet stationer med snabbladdare passera 1.000 stycken.

”Med sina starka ledaregenskaper och sin breda erfarenhet, särskilt när det särskilt när det gäller att utforma och genomföra strategiska projekt, är van Tilburg den idealiska personen att leda att leda IONITY in i nästa fas av tillväxt och ytterligare framgång”, skriver Ionity om den tillträdande chefen i ett pressmeddelande.

Samtidigt vill laddnätverket bygga större stationer än tidigare med fler laddpunkter. Även konceptet ”Oasis” (bilden ovan) har presenterats som är laddstationer med tillhörande rastplats och i vissa fall försäljning av mat och dryck. Idag finns det 36 stationer från Ionity med 236 snabbladdare i Sverige.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: