Annons:

Trots uppsägningar – antalet Superchargers fortsätter växa

Carl Undéhn

Carl Undéhn

9 okt 2024

I samband med att Tesla i våras sade upp 10 procent av sin personal fick också hela teamet som arbetar med laddnätverket Supercharger lämna företaget. Beslutet väckte frågor kring den fortsatta utbyggnaden av Teslas laddnätverk med Superchargers, som är världens största.

Och även efter att teamet ansvariga för det fått gå fortsätter Tesla att sätta upp snabbladdare. På sitt konto på X släppter Tesla Charging siffror för årets tredje kvartal som visar att det sattes upp 2.800 snabbladdare mellan juli och september. Det uppges vara en ökning med 23 procent jämfört med samma tidsperiod förra året.

Tesla Charging meddelar också att det under tredje kvartalet laddades med totalt 1,4 TWh vid Teslas Superchargers. Också det en ökning på 27 procent jämfört med året innan, vilket visar på en växande användning av nätverket. Sedan några år tillbaka kan även andra märken än Tesla ladda vid majoriteten av de över 50.000 Superchargers som idag finns runt om i världen.

Här i Sverige påverkar däremot den pågående strejken från IF Metall mot Tesla utbyggnaden av laddverket. Bland de många sympatiåtgärder som genomförs av andra fackförbund har bland andra Seko och Elektrikerförbundet meddelat att de inte kopplar in nya stationer mot elnätet.

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!