Tysktillverkad Tesla Model Y nu i fler färger

Carl Undéhn

Carl Undéhn

24 okt 2022

Tesla Model Y Performance ”Made in Germany” från fabriken utanför Berlin har hittills gjort det enkelt för köparna att välja färg på lacken. Enligt Henry Fords gamla devis ”du kan få den i vilken färg du vill så länge den är svart” var tillsammans med vitt de enda två lackfärger som erbjöds. Orsaken var ett resultat av att få upp volymerna i produktionen.

Men nu blir det mer färgglatt. Tesla meddelar att fabriken nu kan börja leverera Model Y Performance och Long Range två nya färger.

Midnight Cherry

Lackeringsverkstaden vid Giga Berlin är enligt Tesla världens mest moderna. Den ska förbruka mindre vatten per bil än hos andra tillverkare och kan lägga på upp till 13 lager med lack för mer djup och nyanser.

Tack vare det går det nu att erbjuda Midnight Cherry, en röd lackering som beskrivs som mättad metallisk och ändras beroende på ljuset, samt Quicksilver som är en silvergrå nyans.

Quicksilver

Standardfärgen är fortfarande vit, som tillsammans med svart för 13 000 kronor extra också ger snabbast leverans mellan november i år och januari 2023. Den som väljer blå färg får lägga till 17 500 kronor och vänta fram till första kvartalet nästa år för leverans.

De nya färgerna Midnight Cherry och Quicksilver kostar 32 500 kronor extra och med det är leveransen beräknad till tidigast februari 2023 för Quicksilver och maj 2023 för Midnight Cherry.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: