UrbanRebel – Cupra presenterar koncept på sportig stadsbil

PUBLICERAD: 2021-09-02

Inför starten av bilmässan IAA nästa vecka har Cupra redan nu visat upp sitt koncept UrbanRebel. Det ska enligt tillverkaren ge en inblick i ”det framtida designspråket” hos deras kommande urbana elbil som lanseras 2025.

Och ska vi tro på Cupra kommer vi då alla pendla till jobbet i bilar som ser ut att vara hämtade från banracing.

UrbanRebel är utrustad med en rejäl bakspoiler som nog räcker mer än väl att hålla bilen på plats vid stadskörning och luftintagen i fronten för tankarna till extrema sportbilar.

Bilens sportighet framhävs ytterligare av dess avancerade lackering i flera olika färger.

Hur mycket av de sportiga inslagen som även letar sig in i den serietillverkade versionen återstår att se. Spoilern bak får nog stryka en del på foten, men säkert är att Cupra vill lansera en modell med tydlig karaktär.

Eller med Cupras egna ord, ”en rebellisk karaktär” och det återspeglas även under dess tuffa yttre.

UrbanRebel har en elmotor med som normalt jobbat med en effekt på 340 hästkrafter men som även kan öka till 435 hästkrafter vilket gör att bilen klarar 0-100 på endast 3,2 sekunder.

Det är förmodligen inte vad den serietillverkade versionen kommer att erbjuda. Den urbana elbil som UrbanaRebel ska mynna ut i vill Cupra nämligen tillverka i hela 500 000 exemplar per år. Men eventuellt lanseras en specialversion med konceptets specifikationer.

Tidigare har det hetat att den urbana elbilen även ska få ett pris kring 20 000 Euro, eller 200 000 kronor.

Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2021-09-02