Volkswagen ID.4 nu mer populär än Passat och Tiguan

Carl Undéhn

Carl Undéhn

1 dec 2021

Volkswagen Passat har länge varit populär som både familjebil och tjänstebil. Det räcker med ett besök vid en parkering på valfri stormarknad för att få det bekräftat.

Men nu får Passat se sig slagen av Volkswagens elsuv ID.4 som går om i antalet registreringar hittills i år. Det visar Bil Swedens siffror över nyregistreringar för november.

Jämfört med året innan minskar det totala antalet nyregistrerade bilar med 21 procent. Därmed fortsätter nedgången för femte månaden i rad. Enligt Bil Sweden är det inte efterfrågan som har minskat utan halvledarbrist och leveransstörningar som ställer biltillverkarna inför en tuff utmaning.

Samtidigt ökar andelen laddbara bilar som utgjorde 54 procent av de totalt 21 056 bilar som registrerades i november. Men laddhybrider fortsätter att tappa mark och minskade också de med 21 procent jämfört med november 2020.

Antalet elbilar ökade däremot med 101,8 procent jämfört med samma månad året innan. 26 procent, eller var fjärde bil som registrerades i november, var en elbil.

Etta på listan över mest registrerade elbilar var återigen Volkswagen ID.4 med 583 exemplar. Med totalt 6 074 registreringar från januari till november tar modellen även förstaplatsen totalt bland elbilar hittills i år. Därmed klättrar ID.4 alltså förbi både Passat, med 5 334 exemplar, och Tiguan med 5 663 exemplar.

På andra plats bland elbilar hittas Nissan Leaf med 448 exemplar tätt följt av Polestar 2 med 443 exemplar.

Volvo fortsätter att vara etta totalt sett över alla drivmedel. Men med 2 513 registrerade exemplar totalt av Polestar 2 tycks koncernsyskonet Polestar vara mer populärt än Volvo när det kommer till elbilar. XC40 Pure Electric registrerades 68 gånger i november och 934 exemplar hittills i år. Volvos nya elbil C40 Recharge registrerades 113 gånger i november.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: