Volkswagen tar emot förbokningar av ID.Buzz

Carl Undéhn

Carl Undéhn

29 nov 2021

Ända sedan presentationen av konceptet av ID.Buzz 2017 har modellen varit en av de mest omtalade i Volkswagens elbilssatsningen. Den klassiska folkabussen i modern tappning med eldrift har visat sig vara eftertraktad och den som vill ha ett tidigt exemplar kan nu lägga en förbokning.

Volkswagen meddelar att tillverkningen av både personbilsvarianten ID. Buzz och skåpbilsversionen ID. Buzz Cargo ska dra i gång under första halvan nästa år med lansering under hösten.

Den som vill förboka ett exemplar av ID.Buzz kan göra det hos Volkswagen Transportbilar för att få ett meddelande när den går att beställa. Det behövs ingen handpenning och ”förbokningen” kan alltså mer ses som en intresseanmälan.

Även skåpbilsversionen, som uppges ha ett lastutrymme som är mellan Caddy Cargo och Transporter, går att förboka nu. På sidan finns också en bild uppifrån som visar att modellen också går att få med solcellspaneler på taket. Hur mycket extra räckvidd de bidrar med har vi ännu inte fått veta.

Generellt är också de tekniska detaljerna ännu få. Minibussen byggs precis som övriga modeller i ID-familjen på elbilsplattformen MEB och enligt Volkswagen kan vi därför ”räkna med att en del egenskaper från till exempel ID. 4”.

Motorn hamnar bak och bussen får precis som ID.3, ID.4 och ID.5 bakhjulsdrift. Men förmodligen kommer den även erbjudas med fyrhjulsdrift och med olika batteristorlekar.

Volkswagen arbetar också på en självkörande version kallad ID. Buzz AD som ska tas i trafik 2025. Volkswagen har också släppt en kort reklamfilm för ID.Buzz Cargo på sin hemsida.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: