Volkswagen vill förbättra insidan av ID.3

Carl Undéhn

Carl Undéhn

30 apr 2021

Volkswagen lyfter gärna fram de stora innerutrymmena i ID.3. Tack vare MEB-plattformen beskrivs insidan som lika rymlig som hos den större modellen Passat, trots mindre yttermått.

Rymlig är den, men om det är något som ID.3 har kritiserats för är det den plastiga inredningen.

Volkswagen ser nu ut att ha tagit till sig av kritiken. Enligt den tyska tidningen Handelsblatt ska inredningen göras om för att bjuda på mer kvalitetskänsla. Tidningen hänvisar till ”kretsar inom koncernen” som säger att den billiga plasten ska försvinna vilket rejält kommer att höja kostnaden per tillverkad bil. Om det är något som i slutändan får betalas av kunderna framkommer inte.

Exakt hur bilens insida ska göras om och vilka material som istället kan tänkas användas finns det inga uppgifter om. Inte heller när förändringen är tänkt att genomföras.

Kritik har även kommit mot delar av lackeringen som även den ska förbättras för att bättre motsvara kunders förväntningar.

Att Volkswagen har sparat på materialkostnader vid tillverkningen av ID.3 skylls ofta på Herbert Diess. Det var under hans tid som chef för märket Volkswagen som utvecklingen skedde och han ska ha lagt fokus på att hålla kostnaderna nere.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: