Volkswagen visar ny elbil i Genève – 66 mils räckvidd och helt självkörande

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

19 feb 2018

Volkswagens ID-serie växer. ID Vizzion, som företaget kallar sitt fjärde elbilskoncept, är en sedan på drygt fem meter som ska attrahera samma kunder som Tesla Model S. Men till skillnad från konkurrenten har den ingen ratt.

GM visar också upp bil utan ratt

Sjävkörande bil med "självmordsdörrar". Foto: VW

Sjävkörande bil med ”självmordsdörrar”. Foto: VW

Bilen, vars batteripaket på 111 kilowattimmar räcker till 665 kilometers körning, premiärvisas på bilsalongen i Genève om ett par veckor, men Volkswagen har redan släppt de första bilderna.

Som alla konceptbilar värda namnet är den förstås självkörande. ”Målsättningen är att med innovativ teknik göra bilarna renare, säkrare, bekvämare och smidigare att färdas med. Med dessa nya egenskaper kommer bilen att på ett värdefullt sätt kunna spela en ännu viktigare roll för morgondagens fria rörlighet. Dessutom kommer denna bil att kunna användas av kundgrupper som i dag inte har möjlighet att köra bil, till exempel på grund av åldersskäl”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Avsaknaden av ratt är inget misstag. Foto: VW

Avsaknaden av ratt är inget misstag. Foto: VW

Tre andra bilar i ID-serien har tidigare visats upp: ID Buzz, som är en modern version av den klassiska ”Folkabussen”, suven ID Crozz och ”original-ID” som är en kompaktbil med lansering 2020. Utöver dessa utlovar företaget ytterligare minst 15 eldrivna modeller innan 2025.

Bussen ska byggas

Ytterligare ett elbilskoncept från VW

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: