Volkswagenchefen ger en känga åt partnern Ionity

Carl Undéhn

Carl Undéhn

10 aug 2021

Volkswagenchefen Herbert Diess har gjort en tradition av att rapportera från sina semesterresor med elbil på sitt LinkedIn-konto. Nu är semestern i gång och precis som förra året är han på väg mot Italien i en ID.3.

Men precis som förra året är han inte helt nöjd med kvaliteten på partnern Ionitys snabbladdare utmed vägen – något han nu skriver om.

Ionitystationen vid Brennerpasset på gränsen mellan Österrike och Italien erbjuder endast fyra laddpunkter. På tok för lite och naturligtvis fullbelagda, skriver Herbert Diess som då körde vidare mot Trento i Italien.

Han är nämligen noga med att påpeka att resan från Bodensjön i södra Tyskland till Gardasjön i norra Italien är möjlig även utan ett laddstopp med sin ID.3 Pro S.

Men framme vid Ionityladdaren i Italien möttes han av vad han beskriver som en ”sorglig syn”. Där fanns varken toalett eller kaffe och en av laddarna var dessutom trasig.

”Allt annat än en premiumupplevelse, Ionity!” skriver Herbert Diess på LinkedIn.

Ionity svarade direkt på kritiken med att laddstationen vid Brennerpasset ska byggas ut och att den trasiga laddaren Herbert Diess stötte på redan är reparerad.

Kritiken mot partnern Ionity kan vara ett taktiskt inlägg inför att Audi och Porsche, som ingår i Volkswagenkoncernen, ska lansera sina egna laddnätverk. De ska bjuda på mer komfort i form av lounger och även kaffe, vilket Herbert Diess alltså inte fick hos Ionity.

Loungerna för det kommande laddnätverket ska däremot endast vara tillgänglig för de som kör just Audi eller Porsche.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: