Volta Zero typgodkänd – serietillverkning snart i gång

Carl Undéhn

Carl Undéhn

13 mar 2023

Volta Trucks meddelar att de har fått sin eldrivna lastbil Volta Zero typgodkänd inom Europa. När fordonet nu uppfyller de tekniska kraven hoppas de få i gång serietillverkning av Volta Zero som planerat under årets andra kvartal.

– Vi har utvecklat ett helt nytt fordon från grunden, och det är ett bevis på våra teknik- och utvecklingsteam att Volta Zero har klarat dessa stränga och krävande tester så snabbt, säger Essa Al-Saleh som är vd för Volta Trucks.

Svensk-brittiska Volta Trucks vill utmana de etablerade tillverkarna med sin eldrivna lastbil Volta Zero. Framtagen för användning i städer sitter föraren lågt i en glaskabin för att bättre kunna se fotgängare och cyklister.

Bland annat har logistikjätten DB Schenker visat intresse för uppstickaren och beställt 1 470 exemplar av Volta Zero. De och andra beställare kan snart se fram emot att få sina första exemplar av lastbilen. Det handlar då om prototyper som ingår i vad som kallas en ”pilotflotta” av fordon för utökade tester.

Men snart hoppas alltså Volta Trucks på att även den serietillverkade versionen kan börja levereras.

Först ut blir versionen på 16 ton med en räckvidd på upp till 20 mil. Utöver det planeras även versioner på 7,5, 12 och 19 ton.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: