Volvo börjar sälja C40 – här är de svenska priserna

Carl Undéhn

Carl Undéhn

3 jun 2021

Volvos nya elsuv C40 är tillverkarens första modell som endast kommer med eldrift och endast kommer säljas på nätet. Redan igår kunde kunder i Nederländerna och Norge klicka hem en beställning och idag öppnar möjligheterna även för svenska kunder. Med det släpps även priset i Sverige som börjar på 689 900 kronor, innan klimatbonus på 70 000 kronor.

Därmed blir de svenska priserna högre än de som presenterades för andra marknader igår. I Nederländerna kostar C40 från omkring 585 00 kronor och i Norge omkring 550 000 kronor.

C40 blir även dyrare än Polestar 2, som både XC40 och C40 delar mycket teknik med. En Polestar 2 med Dual Motor kostar i grundutförande 589 000 kronor, före klimatbonus.

Sedan tidigare i år erbjuds Polestar 2 även i en instegsversion med en elmotor från 489 000.

C40 har däremot fyrhjulsdrift från två elmotorer och i övrigt samma batteripaket som hos XC40 på 78 kWh och en räckvidd på 42 mil. Det är något som Volvo säger sig vilja förlänga i framtiden genom trådlösa uppdateringar och C40 kommer med obegränsad data.

Den som inte vill köpa kan även prenumerera på bilen genom Care by Volvo till en månadskostnad på 7 790 kronor om man skriver upp sig på tre år. Om du inte vill binda upp dig lika länge går det även att teckna en prenumeration med tre månaders uppsägningstid för 8 690 kronor per månad.

I båda fallen ingår service och försäkring samt Volvos nya åretruntdäck Recharge som tagits fram till företagets elbilar. Den som vill ha riktiga vinterdäck får köpa till det, eller betala 400 kronor mer per månad vid prenumeration.

Genom att sälja bilen på nätet säger sig Volvo vilja förenkla köpet och erbjuder därför även endast ett fåtal möjligheter att konfigurera bilen. Som extra tillval kan du välja metalliclack eller premiumlack, större fälgar på 20 istället för 19 tum, tonade bakrutor, annan textil på insidan och dragkrok.

Den som vill kan fortfarande gå till en Volvohandlare och där göra sin beställning online.

Volvo C40 börjar byggas i höst i Volvos fabrik i belgiska Gent, där även XC40 Recharge tillverkas.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: