Volvo släpper billigare version av XC40 Recharge med framhjulsdrift

Carl Undéhn

Carl Undéhn

6 jul 2021

Polestar lanserade tidigare i år en billigare instegsversion av Polestar 2 med framhjulsdrift och en elmotor. Nu följer Volvo efter och gör samma sak med elsuven XC40 Recharge.

Den nya modellen får ett pris från 529 000 kronor, omkring 120 000 billigare än XC40 Recharge med Twin Motor, och ett något mindre batteri på 69 kWh som enligt Volvo ska ge en räckvidd på 40 mil enligt WLTP. Det är något kortare än versionen med Twin Motor som har en räckvidd på 41,6 mil.  Även effekten sjunker från de drygt 400 hästkrafterna hos fyrhjulsdrivna XC40 till 231 hästkrafter.

0-100 går därmed på 7,4 sekunder istället för 4,6 hos den kraftfullare versionen med två elmotorer.

Volvo skriver också att både den nya och tidigare versionen av XC40 Recharge ska ha fått sig en genomgång av mjukvara och drivlina för bättre effektivitet och räckvidd. De som redan äger en XC40 Recharge ska kunna ta del av förbättringarna via en uppdatering over the air.

– Efter framgångarna med först XC40 och därefter XC40 Recharge är vi förväntansfulla när det gäller detta nya tillskott till vår XC40- och helt elektriska line-up, säger Lex Kerssemakers som är global chef för kommersiella operationer hos Volvo Cars.

Den framhjulsdrivna XC40 Recharge kommer börja tillerkas i Volvos belgiska fabrik senare i höst och ska gå att beställa senare i sommar.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: