VW börjar snart skicka ut mjukvaran 3.0 – men först krävs verkstadsbesök

Carl Undéhn

Carl Undéhn

15 apr 2022

Nytillverkade bilar samt de nya modellerna ID.5 och ID.Buzz kommer levereras med Volkswagens nya mjukvara 3.0 från fabrik. Med det lovar Volkswagen kraftiga förbättringar av bland annat röststyrning och navigering, nya assistansfunktioner och snabbare laddning för modeller med det stora batteripaketet.

Också de som redan har en ID-modell ska få ta del av den senaste mjukvaran. Den ska skickas ut trådlöst over the air, OTA. Men för befintliga ID.3 och ID.4 krävs det först ett verkstadsbesök.

Volkswagen kallar det för ett ”pit stop” som är gratis för kunden och en del på vägen mot den senaste mjukvaran. För att kunna ta emot den genom OTA behövs först version 2.4 som ska installeras på verkstad. Enligt Volkswagen ger det bilen bättre värmehantering av batteriet och förbereder systemet för funktioner som finns tillgängliga i version 3.0.

När bilen väl är inne på verkstad passar Volkswagen på att sätta i ett nytt 12-voltsbatteri. Det ska vara anpassat för att klara energibehovet vid stora uppdateringar av mjukvaran och bättre klara kyliga temperaturer. Bytet ska också lösa problemet som vissa ägare av ID.3 rapporterat om att 12-voltsbatteriet har laddats ur.

Exakt när ägare av ID.3 och ID.4 kallas in till verkstad är ännu inte klart. Volkswagen räknar med att kunna gå ut med information kring det efter påsk.

”Vi kommer att ha en landningssida med alla detaljer som är förberedda för dig och alla återförsäljarsystem kommer då att vara redo för tidsbokning”, skriver Volkswagen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: