VW-chefen ställer inte upp på priskrig med Tesla

Carl Undéhn

Carl Undéhn

30 jan 2023

Tesla inledde det nya året med kraftiga sänkningar på priset för Model 3 och Model Y. Något som fick analytiker att förvänta sig och möjliga kunder att hoppas på att även andra tillverkare måste haka på.

För Volkswagen finns i alla fall inga planer på något priskrig med Tesla. Det slår koncernchefen Oliver Blume fast i en intervju med tidningen Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Volkswagen vill visserligen bli en ledande tillverkare av elbilar. Men vägen dit ska nås med vad han beskriver som ”lönsam tillväxt”.

Oliver Blume

­– Vi har en tydlig prisstrategi och fokuserar på tillförlitlighet. Vi litar på styrkan i våra produkter och varumärken, säger Oliver Blume till tidningen.

Efter en prissänkning på 150 000 kronor kostar Teslas elsuv Model Y nu från 539 990 kronor. Elsuven Volkswagen ID.4 börjar på 584 900 kronor.

Enligt Tesla är det mer effektiv tillverkning och ökad regionalisering av leveranskedjor som gör det möjlig för tillverkaren att sänka priserna.

Under förra året steg priserna på både Teslas och andra tillverkares bilar på grund av komponentbrist och problem med leveranskedjor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: