VW räknar med att ID. Buzz blir en storsäljare

Carl Undéhn

Carl Undéhn

23 mar 2022

Ännu vet vi varken pris eller räckvidd för Volkswagens eldrivna minibuss och transportbil ID. Buzz (läs vår provkörning här). Senast när orderböckerna öppnar senare i vår borde vi i alla fall få klarhet i sakerna. Och att beställningarna kommer rulla in är Volkswagen säkra på.

– Vi vill sälja omkring 120 000 exemplar om året. Den mest känslomässiga medlemmen i ID-familjen är ett populärt och har vad som krävs för att bli en bästsäljare, säger märket Volkswagens chef Ralf Brandstätter till branschtidningen Automobilwoche.

Framför allt på den amerikanska marknaden räknar Volkswagen med att kunna sälja stora volymer av ID. Buzz.

Beroende på vad bussen får för pris är det nog ett mål möjligt att uppfylla. I alla fall sett till förra årets försäljning av elsuven ID.4 som såldes i 119 650 exemplar. Det var modellen som gick bäst och totalt sålde Volkswagen 263 000 elbilar under 2021.

Jämfört med året innan var det en fördubbling och för i år räknar Volkswagen med att sälja ännu fler eldrivna modeller.

För tillfället står däremot banden still i elbilsfabriken i tyska Zwickau på grund av komponentbrist i spåren av Rysslands invasion av Ukraina.

Om det även påverkar tillverkning av ID. Buzz är ännu oklart. Till skillnad från övriga modeller i ID-familjen ska den inte tillverkas i Zwickau utan i fabriken i Hannover som idag bygger Multivan och Transporter.

ID. Buzz och transportversionen ID. Buzz Cargo lanseras först med bakhjulsdrift, 204 hästkrafter och ett batteripaket på 77 kWh. Senare väntas även fyrhjulsdrivna versioner med förmodligen större batteripaket lanseras och 2025 kommer campingversionen ID. California.  

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!