XPeng bekräftar – kommer till Sverige nästa år

Carl Undéhn

Carl Undéhn

18 nov 2021

Den kinesiska biltillverkaren XPeng finns sedan en tid hos våra grannar i Norge. När det dök upp en svensk hemsida i september såg det ut som att även en lansering i Sverige är på gång.

Något som nu bekräftats.

I början av nästan år kommer XPeng börja sälja sina elbilar också här och ett XPeng Experience Center kommer öppna i Stockholm.

Vilka modeller det handlar om framgår däremot inte. I Norge inleddes etablering med att lansera elsuven G3 och även den lyxigare sedanen P7 har nyligen kommit dit.

Modellen P7 var också den som dök upp på den svenska hemsidan i september och som visas på bilder i Stockholm när etableringen i Sverige nu bekräftas. Men det återstår att se om det också blir lanseringsmodell här – och vad priset blir.

På en av bilderna står bilen också i Göteborg, vilket kan vara ett tecken på att det även finns planer på att öppna flera butiker i Sverige.

P7 ska locka med mycket teknik, upp till 53 mils räckvidd och företagets system för självkörning kallat XPilot till ett förhållandevis lågt pris. I Norge går det att beställa XPeng P7 från 450 000 norska kronor, vilket idag är ungefär samma i svenska kronor. Där går det även att köpa versionen P7 Wing Edition med så kallade ”lambo dörrar” som öppnas uppåt och en speciallack.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: