Elbilen logo Meny

XPeng öppnar butik i Westfield Mall of Scandinavia nästa år

Kinesiska Xpeng har bekräftat att de kommer till Sverige nästa år och inför det lovades öppnandet av ett Xpeng Experience Center i Stockholm.

Nu står det klart att det hamnar i köpcentret Westfield Mall of Scandinavia i Solna norr om Stockholm.

– Vi är väldigt glada över att snart kunna presentera Xpeng på riktigt för den svenska marknaden. Sverige är ett föregångsland med förutsättningar att verkligen bli en nyckelmarknad för elbilen i stort. I Sverige finns det dessutom ingen bättre plats för att nå många människor än Westfield Mall of Scandinavia. Vi vill vara ett företag som fokuserar på människor och vara där de är. De ska inte behöva komma till oss, säger Elvis Cheng som är Norden-chef på Xpeng.

När dörrarna öppnar under första kvartalet nästa år ska det gå att titta närmare på och boka provkörning av lanseringsmodellen P7, en sedan med upp till 53 mils räckvidd och den egenutvecklade förarassistenten XPilot.

Men kanske kommer det även fler modeller till Sverige redan vid premiären.

I pressmeddelandet skriver Xpeng att besökare ska få ”möjlighet att se och provköra XPENGs olika elbilsmodeller”, utan att nämna vilka det handlar om.

I grannlandet Norge säljs redan elsuven Xpeng G3 och tidigare i år presenterades också den något mindre sedanen P5. Om även de är aktuella för den svenska marknaden är ännu oklart.

Xpeng har heller inte meddelat några svenska priser ännu. I Norge har Xpeng P7 ett startpris från 450 000 norska kronor, vilket idag är ungefär samma i svenska kronor.

Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2021-11-25