Zeekr teasar nästa modell 007

Carl Undéhn

Carl Undéhn

7 nov 2023

Zeekr grundades så sent som hösten 2021. Hittills har märket sålt 150.000 bilar och bara i år räknar de med att sälja 140.000 exemplar av de tre modeller som erbjuds. Två av dem, Zeekr 001 och Zeekr X, går att beställa i Sverige. Och fler lär det bli, för de närmsta 36 månaderna planerar Zeekr att lansera ytterligare sju modeller.

Nu smygvisas en av dem, Zeekr 007, som kommer ha premiär vid den kinesiska bilmässan Guangzhou Auto Show den 17:e november. Med modellnamnet 007 innehåller teaservideon starka kopplingar till James Bond med visuella likheter och Tower Bridge i London i bakgrunden.

I teaservideon visas flera gånger en puckel ovanför vindrutan i närbild, något som vi får anta betyder att Zeekr 007 kommer med en Lidar-radar för självkörande funktioner.

Fronten är något platt, men bortsett från det ser Zeekr 007 ut att ha en väldigt strömlinjeformat kaross med en taklinje som går i en enda lång båge. Storleken är svår att avgöra, men modellen borde vara en utmanare till Teslas Model 3 och därmed ha liknande yttermått.

Några tekniska detajer kring Zeekr 007 har ännu inte avslöjats. Högst troligt är att den använder sig av ägaren Geelys elbilsplattform SEA. Förutom de modeller som Zeekr hittills har lanserats använder också bland annat Smart och Volvo SEA-plattformen.

Om modellen även kommer hit och då med eller utan Lidar är ännu oklart.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!