Annons:

Kombilandet lever – nya försäljningssiffror för Volkswagen ID.7 Tourer

Carl Undéhn

Carl Undéhn

1 okt 2024

Att suvarna har konkurrerat ut kombimodellerna är något vi harhört ofta de senaste åren. Visst har svurna vunnit mark i försäljningsstatistiken, inte minst när det kommer till elbilar där alternativen hittills har varit få. Men i år kommer flera eldrivna kombimodeller från de tyska tillverkarna Volkswagen, Audi och BMW ut på marknaden. Och med det upplever kärleken till kombikarossen en renässans.

Volkswagens mest registrerade modell i september var nämligen elkombin ID.7 Tourer, som ni kan läsa vår provkörning av här. Med totalt 443 exemplar hamnar den före tidigare storsäljare som ID.4, Passat och Tiguan. Dessutom dominerade kombiversionen av de totalt 541 exemplar av ID.7 som registrerades in i september. Hur fördelningen var mellan versionerna med olika stort batteri samt bak- eller fyrhjulsdrift hos GTX-versionen meddelas inte.

Totalt registrerades det in 2.594 nya bilar från Volkswagen under månaden och av dem var 48 procent, eller 1.240 exemplar, helt eldrivna modeller. September visade också på ett nytt årsbästa för elbilar, som då stod för 45 procent av alla bilar som registrerades.

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: