Annons:

Årets elbil 2024 – nomineringar

Joakim Dyredand

Joakim Dyredand

15 okt 2024

Och de nominerade är … Glöm baggar och andra statyeter. Nu är det dags för det finaste priset av alla – Årets elbil 2024, utsedd av oss på Elbilen i Sverige. I år har vi tagit fram tio finalister som snart ska ut på testsväng med vår stora testlag.
Reglerna är enkla: bilen ska kunna köpas under innevarande år, den ska finnas tillgänglig för juryns testvecka i november och det måste vara en helt ny modell. Vinnaren avslöjas i vårt sista nummer för året: Testspecial – Årets elbil 2024, som utkommer den 20 december. Här är de nominerade!

Audi Q6 e-tron
Med en ny grundarkitektur tar Audi elbilen in i nästa decennium redan nu. Med köregenskaper och komfort på topp blir Audi Q6 e-tron en hård konkurrent i finalen.

Cadillac Lyriq
Cadillac kommer tillbaka till Europa med en rejäl elbil som inte ber om ursäkt för sig. Välutrustad komfortkryssare med bra räckvidd som utmanar europeiska premiumtillverkare.

Ford Explorer
Först ut ur det tekniska samarbetet mellan Ford och VW är nya Explorer. Med tydlig design, stora förvaringsutrymmen i framsätet och en räckvidd på 60 mil är det en intressant kandidat i det trånga segmentet mellanklassuv.

Mini Aceman
Nya Mini Aceman är en lagom stor andrabil, som ändå går att köra på längre turer med. Aceman är Minis första modell som är byggd på en dedikerad elbilsplattform.

Kia EV3
Förra året vann Kia EV9 Årets elbil. Mycket av designen hos den har nu förts över till EV3. En betydligt mindre bil, men ändå rymlig och med en räckvidd som nog täcker de flestas behov mer än väl.

Peugeot E-3008
Peugeot E-3008 kommer på ny grundarkitektur och erbjuder en familjebil med tyst och mjuk gång. Snygg design parat med nya tekniska lösningar.

Polestar 3
Lanseringen försenades, men när vi väl fick sätta oss bakom ratten i Polestar 3 var allt förlåtet. För det här är en bil med en körupplevelse väl värd att vänta på. Och därmed en given kandidat till Årets elbil 2024.

Renault Scenic e-tech
Renault har utnyttjat varje centimeter av sin elbilsarkitektur, vilket skapar stora utrymmen trots sitt ”lilla” mått. Det ger en smidig bil i staden samtidigt som den har räckvidd och utrymme för långresorna.

Volkswagen ID7 Tourer
Kombifavoriten som elbil visar framfötterna både med en förbättrad energianvändning i MEB-plattformen, men även med köregenskaper och lastutrymmen på topp.

Xpeng G6
En mellanklass-suv som inte bara har utrymmen och räckvidd på plats. Här hittar vi mängder av stekhet teknologi i absoluta framkant, som världsklass på laddning och ett ljudsystem i elitskiktet. Allt till ett pris som få konkurrenter klarar att matcha.

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: