Audis elkombi A6 Avant e-tron till eCar Expo i Stockholm

Carl Undéhn

Carl Undéhn

4 apr 2022

Om mindre än en månad – helgen den 29:e april till 1:a maj – är det dags för elbilsmässan eCar Expo i Friends Arena i Stockholm. Vid senaste upplagan i Göteborg förra året var det publik världspremiär för Volvos ”Concept Recharge”.

Premiärer för konceptbilar är på väg att bli tradition på mässan och även i Stockholm bjuds mässbesökarna på det. Den här gången är det Audi som visar upp sin kommande eldrivna kombi Audi A6 Avant e-tron vid eCar Expo. Även om det handlar om en konceptbil menar Audi att den överensstämmer till 95 procent med slutresultatet.

– Vi är väldigt glada och stolta över att kunna bjuda på en premiärvisning under eCarExpo. Elbilsmässan är en perfekt plats för att sondera utbudet på marknaden.  Audi har ett brett elbilsprogram och Audi Q4 e-tron är redan vår mest sålda modell i Sverige. Med nya A6 Avant e-tron räknar vi med att attrahera alla familjer som längtat efter en eldriven kombi, säger Jörgen Wedefelt som är chef för Audi Sverige.

eCar Expo i Stockholm tidigare år

Audi A6 Avant e-tron använder sig av den nya elbilsplattformen PPE som utvecklats i smarbete med Porsche. Det innebär snabb laddning med upp till 270 kW tack vare 800-voltsarkitektur. Batteripaketet är på 100 kWh som ska ge elkombin en räckvidd på 70 mil. I standarutförande är den bakhjulsdriven, men ska även erbjudas som quattro med furhjulsdrift.

Audio A6 Avant e-tron ska sättas i produktion 2024. Elbilsmässan eCar Expo hålls i Friends Arena norr om Stockholm under valborgshelgen från 29:e april till 1:a maj.

I Friends Arena kommer det förutom nya elbilar och produkter kring laddning även vara möjligt att provköra bilar på en inomhusbana och lyssna på seminarier där besökarna kan skaffa mer kunskaper om allt kring eldrift.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: