Batteri-Peter investerar i elmopeder

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

17 jul 2017

Peter Carlsson har som bekant långtgående planer på att bygga minst en jättelik batterifabrik i Sverige. Och vid sidan av Northvolt har han gett sig in i ännu ett projekt: Han har investerat i ett tyskt företag som utvecklar eldrivna tvåhjulingar.

1950_Pure_Creme_White Kumpan Electric tillverkar i dag tre modeller: En skoter som man kör stående, samt två klassiska skotrar i 1950-talsdesign. Topphastigheten är 20 respektive 25 eller 45 kilometer i timmen och räckvidden upp till 150 kilometer. Och batteripaketet är riktigt snyggt. Dessutom ser företaget en stor potential i så kallad shared mobility.

Företaget startades så sent som 2010 av tre svenska bröder uppväxta i Tyskland. I dag har företaget ett 40-tal anställda och efter att ha vunnit flera priser på hemmaplan är målet att expandera internationellt.

kumpanbatteri_02-2-889x500Peter Carlsson tror på konceptet.

– Det är otroligt vad bröderna Tykesson har lyckats skapa med ytterst begränsade resurser. Kumpan Electrics erfarenhet och strategi övertygade mig om att bli ”en del av familjen”, säger han.

Batterifabriken hamnar i Skellefteå eller Västerås

Han planerar för en miljon elbilar i Sverige

Taiwanesisk succéskoter nu även i Berlin

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: