Bättre än väntat – Fisker Ocean har över 70 mils räckvidd

Carl Undéhn

Carl Undéhn

27 mar 2023

Under elbilsmässan eCarExpo i Stockholm i februari var det Sverigepremiär för den danske bildesignern Henrik Fiskers första modell, Fisker Ocean.

Den 4,78 meter långa elsuven kommer i tre utförande. Toppversionen Fisker Ocean Extreme kostar från 755 000 kronor och bjuder på fyrhjulsdrift och 557 hästkrafter. Under eCarExpo uppgavs då en räckvidd på 63 mil.

Men det visar sig nu vara en rejäl underdrift. För när Fisker Ocean Extreme nu har fått en officiell WLTP-räckvidd visar den sig vara 70,7 mil. Det gör att Fisker Ocean har längst räckvidd bland marknadens elsuvar, även om den ännu inte har börjat levereras till kund.

– Det här är en viktig milstolpe för alla på Fisker, och vi är glada över att intervallet överstiger våra ursprungliga beräkningar, kommenterar Henrik Fisker resultatet.

Om räckvidden för de övriga två versionerna är längre än vad som tidigare kommunicerats framgår inte. Instegsversionen Ocean Sport kostar från 450 000 kronor, är framhjulsdriven med 275 hästkrafter och en räckvidd på 44 mil.

Priset för Fisker Ocean Ultra börjar på 615 000 kronor och bjuder på fyrhjulsdrift, 540 hästkrafter och en räckvidd på 61 mil.

Fisker meddelar också att de räknar med att bilen kommer bli typgodkänd inom EU senaste den 28 april och att leverans till kund kommer i gång kort efter det.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!