Bättre kvalitetsbetyg på kinatillverkade Teslor än på USA-tillverkade

Lotta Hedin

Lotta Hedin

5 okt 2020

Tidigare i sommar presenterades en amerikansk undersökning som visade att Tesla, varav de flesta Model 3, var den bil som ägarna hade klart flest klagomål på vad gäller kvalitén. Nu har en liknande undersökning gjorts i Kina, som intressant nog visar precis det motsatta: Tesla Model 3 är det bilmärke som får minst klagomål, skriver Electrek.

Om detta beror på att bilarna från Teslas gigafactory i Shanghai faktiskt håller högre kvalitet än de Model 3 som tillverkats i USA, eller om skillnaden i klagomål kan förklaras av andra orsaker – det kan vi bara spekulera om. Men skillnaderna är enorma:

I den amerikanska undersökningen, den årliga J.D. Power 2020 quality study, tillfrågades 87 282 ägare och leasingkunder av ett stort antal olika bilmärken (av årsmodell 2020) om hur de upplevde sina bilar efter att ha haft dem i tre månader. Teslaägarna, varav den stora majoriteten var Model 3-ägare, var mest missnöjda och Tesla hamnade lägst i rankningen, med 250 klagomål per 100 bilar.

Enligt den Kinesiska undersökningen som sammanställts av 12365Auto, fick medelbilen i Kina under det senaste kvartalet 37.2 klagomål på kvaliteten per 10 000 bilar. Men Tesla Model 3 fick bara 0.7 klagomål, skriver Electrek.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!