Besked från Tesla: OK att lägga till dragkrok på redan beställd Model Y

Lotta Hedin

Lotta Hedin

5 okt 2020

För några dagar sedan uppdaterade Tesla sin beställningssida för Model Y och gjorde det möjligt att lägga till dragkrok. Det framgick då att Model Y kommer få dra 1 600 kg och att dragkroken kostar 11 700 kronor.

Men, frågade sig många, hur skulle det bli för alla early birds som beställde sin Model Y tidigt, innan möjligheten att lägga till dragkrok fanns? Tesla har tidigare inte tillåtit eftermontering av dragkrok, och att avboka den första beställningen och göra en ny skulle enligt Tesla Club Sweden nu kosta runt 60 000 kr, eftersom priset på Model Y har gått upp.

Nu kan vi dock meddela att tidiga Model Y-kunder kan sluta oroa sig.

– Alla de som har beställt en Model Y och som önskar att lägga till dragkrok kommer att kunna att göra det, säger Maria Lantz, informationschef på Tesla i Sverige till Elbilen.

Kunden kan antingen göra en efterbeställning och få dragkroken eftermonterad, eller lägga till det i sin beställning i god tid innan leverans och få den fabriksmonterad.

– Tesla kommer att meddela hur kunderna ska gå tillväga för att lägga till dragkrok till sin redan gjorda beställning inom en snar framtid, säger Maria Lantz.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!