Billigare Tesla får Renault att se över prissättningen

Carl Undéhn

Carl Undéhn

17 apr 2023

När Tesla i början av året kraftigt sänkte priserna på Model 3 och Model Y sågs det av analytiker som början till ett priskrig på elbilar. I förra veckan sänkte Tesla priserna igen, då också på de dyrare modellerna Model S och Model X.

Volkswagen gick tidigt ut och sa att de inte tänkte delta i något priskrig med Tesla.

– Vi har en tydlig prisstrategi och fokuserar på tillförlitlighet. Vi litar på styrkan i våra produkter och varumärken, sa koncernchefen Oliver Blume.

Men Ford har sänkt priset på Mustang Mach-E. Och nu meddelar chefen för märket Renault, Fabrice Cambolive, att han ser Teslas prissänkningar som en varning för andra elbilstillverkare.

– Vi kommer att analysera land för land, marknad för marknad, vilken nivå av konkurrenskraft vi måste ha för att kunna vara med i matchen, citeras han av branschtidningen Automotive News.

Efter förra veckans ändring kostar Tesla Model 3 nu från 497 990 kronor. Priset för Renaults elbil Mégane E-Tech börjar från 479 900 kronor, men då med det mindre batteripaketet som ger en räckvidd på 30 mil.

Model 3 har en räckvidd på 49,1 mil. En bättre jämförelse är då Mégane E-Tech med det större batteriet på 60 kWh för 47 mils räckvidd. Priset för den versionen börjar från 539 900 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!