Brittiska Top Gear utser Polestar 2 till bästa all round-bil

Carl Undéhn

Carl Undéhn

28 apr 2021

Brittiska Top Gear, det klassiska tv-programmet om bilar, har även ett magasin och i senaste utgåvan var det dags för den årliga tävlingen Electric Awards. De enligt Top Gear ”bästa elbilarna i världen just nu” ställdes mot varandra i en virtuell gala på nätet.

Priset för bästa ”all rounder” gick till Polestar 2 som hyllades för sin personlighet.

– Polestar 2 sticker verkligen ut. Inte för att den är perfekt, utan för att den har en fin och balanserad karaktär som ger den en själ. Om en elbil som detta kan skapas på första försöket är framtiden väldigt ljus för elbilar, sa Tom Ford från BBC Top Gear Magazine.

Galans totala vinnare blev Porsche Taycan Cross Turismo, som Elbilen precis varit ute och kört för första gången på svenska vägar – något ni kan läsa om i nästa nummer av Elbilen som kommer till prenumeranter 28:e maj.

Mercedes nyligen presenterade lyxsedan EQS tog hem priset för bästa interiör, Ioniq 5 fick pris för bästa design, Peugeot E-2008 för bästa crossover och Ford Mustang Mach-E priset som bästa familjesuv.

Även mer udda inslag som Lotus Evija, hybridsportbilen som Lamborghini Sian och den elektrifierade bilen Lunaz Bentley lyftes fram under tävlingen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: