Bussen ska byggas – och VW planerar för två andra modeller

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

26 jun 2017

Volkswagen tänker göra slag i saken och tillverka minibussen ID Buzz. Dessutom har företaget långt gångna planer på ytterligare två bilar i ID-familjen, som år 2022 kommer att bestå av minst fem modeller.

Minibussen, som först visades upp i Detroit, har fått ett mycket positivt bemötande. Trots det har VW avvaktat, men nu säger vd:n till Auto Express att den har fått klartecken.

– Bilar som väcker känslor är mycket viktiga för märket. Vi säljer fortfarande många ”Bubblor”, framför allt i USA. Men vi kommer även att erbjuda minibussen, som vi nyligen beslutade att producera, säger Herbert Diess till den brittiska motortidningen.

VW:s designchef Oliver Stefani säger också till sajten att minibussen likt sina förfäder kan komma i flera olika utföranden. Spännande, särskilt med tanke på att konceptbilens interiör redan är mycket flexibel.

ID Crozz

ID Crozz Foto: VW

Precis som Golfliknande ID och crossover-suven ID Crozz bygger bussen på MEB-plattformen. Men nu finns planer på ytterligare två modeller, skriver en nederländsk webbsajt. Groen7 har publicerat en powerpointbild som föreställer fem fordon med prefixet ID. Utöver de ovan nämnda modellerna handlar det om ID Aero och ID Lounge. Båda modellerna skyls av täcken, men av konturerna att döma handlar det om en så kallad MPV och en strömlinjeformad sedan. Alla modellerna ska enligt bilden finnas senast 2022, men de två ”nyupptäckta” modellerna ska enligt samma bild tillverkas för USA- och Kinamarknaderna.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!