BYD ger sig in i Golfklassen med konceptet Ocean M

Carl Undéhn

Carl Undéhn

26 apr 2024

En hel del av det som visas under den pågående bilmässan Auto China stannar nog på den kinesiska marknaden. En bil som i alla fall utseendemässigt ser ut att vara framtagen för europeiska kunder är BYD Ocean M. Officiellt handlar det om ett koncept, men utan alltför vidlyftiga visioner och vi kan nog räkna med att serieversionen inte behöver skilja sig allt för mycket åt. Med halvkombikaross skulle BYD Ocean M då ge sig in i Golfklassen – om den kommer hit. Bekräftat är det inte.

Konceptet har ett sportigt utseende med delad spoiler bak, som hos MG4 Xpower. Att Ocean M kommer i en prestandaversion kan vi räkna med, men troligtvis blir det också mer tillbakahållna varianter utan de sportiga inslagen i karossen.

Mer än att bilen är bakhjulsdriven avslöjas inte kring drivlinan. Men under den orangea karossen hittas BYD:s nya elbilsplattform 4.0, som även innefattar ny batteriteknik. I övrigt är även uppgifterna om plattformen 4.0 knapphändiga. BYD har talat om bättre integration av de olika komponenterna vilket väntas kunna göra det möjligt att pressa priserna på kommande elbilar.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: