Byte på toppen – tidigare Opel-chef blir ny vd för Polestar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

28 aug 2024

Thomas Ingenlath gick från att vara designchef hos Volvo till att bli vd för Polestar. I rollen som det har han både varit drivande i att skapa det nya märket och varit dess ansikte utåt. Men nu meddelar Polestar att Thomas Ingenlath efter sju år på posten väljer att avgå.
– Jag är mycket stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans under de senaste sju åren. Vi hade en vision om ett elektriskt premiumbilmärke med design och prestanda som de mest centrala attributen. Och vi lyckades, drömmen blev verklighet, säger Thomas Ingenlath i ett uttalande.

Ny vd för Polestar från den 1 oktober blir Michael Lohscheller, ett namn som säkert många bilintresserade känner igen. Den 55-årige tysken var under flera år chef för Opel och tog sommaren 2021 över den vietnamesiska uppstickaren VinFast. Rollen som vd där avslutades däremot redan efter fyra månader på grund av personliga orsaker. Efter det var Lohscheller under ett knappt år vd för Nikola, som tillverkar el- och vätgasdrivna lastbilar. Även det jobbet avslutades på grund av personliga orsaker.

Nu tar han över chefsposten hos Polestar vid en viktig tidpunkt för företaget som vill skala upp och öka sin försäljning.
– Jag är hedrad över att få ansluta till Polestar vid en så spännande tidpunkt i företagets historia. Polestar har redan idag etablerat sig som ett av de mest åtråvärda och innovativa varumärkena inom elbilssegmentet och jag ser fram emot att bygga vidare på den starka grundenoch fortsätta att accelerera vår utveckling, säger Michel Lohscheller.

I förra veckan stod det klart att designchefen Maximilian Missoni lämnar Polestar efter sex år hos företaget. Han ersätts av Philipp Römer som senast kommer från Audi, där han varit ansvarig för märkts exteriördesign.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: