Byton på svenska vägar nästa år

Lotta Hedin

Lotta Hedin

24 jun 2020

Det kinesiska elbilsbilmärket Byton kommer lanseras i Europa nästa år, och Sverige är bland de första länderna där Byton tänker göra europeisk entré. Enligt Byton har man fått 65 000 reservationer på modellen M-Byte, varav 25 000 kommer från Europa.

I Sverige och Norge blir det Hedin Bil som kommer stå för försäljning och service. Med i den första etappen av den europeiska utrullningen finns förutom Sverige och Norge även Schweiz, Tyskland, Frankrike och Nederländerna.

Under andra halvåret 2020 kommer det bli möjligt att förboka M-Byte, genom att lägga en återbetalningsbar depositionsavgift på 500 euro. Leveranserna av de första bilarna ska enligt plan sedan ske i slutet av 2021.

Instegsvarianten av M-Byte har ett batteripack på 72 kWh och en räckvidd på 360 kilometer (WLTP). 

Det finns också en variant med ett 95 kWh stort batteripack. Den finns att få med både två- och fyrhjulsdrift, och räckvidden ligger då på 435 kilometer respektive 460 kilometer (WLTP).

M-Bytes ombordladdare ska kunna laddas med 22 kW trefas och kunna ta emot 150 kW vid snabbladdning. Priset börjar på 45 000 euro, exklusive frakt, moms och leveranskostnad.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: