Circle K sätter upp mobila laddstationer under påsklovet

Carl Undéhn

Carl Undéhn

20 mar 2023

Under sportlovet har det blivit lite av en tradition med mobila och tillfälliga snabbladdningsstationer i fjällen. Med det kan tillverka både hjälpa till att minska laddköer och samtidigt skapa lite extra uppmärksamhet kring det egna märket.

Snart är det också dags för påsklov och inför det lanserar nu också bensinstationen Circle K ett koncept med mobila laddstationer. Tanken är att möta det ökade behov som uppstår vid stora reshelger.

Upp till fyra bilar kan ladda samtidigt från två laddare i varje enhet som har en maxkapacitet på 300 kW. Tack vare batterilagring krävs ingen särskild anslutning till elnätet.

Till en början handlar det om två mobila laddstationer som kommer sättas upp i Mora och Ljusdal under påsklovet. Men de kan även användas för att se hur stort behov det finns på en plats.

– Tanken med dessa mobila enheter är att de ska kunna flyttas runt. Det kan handla om säsongslägen, lägen vi vill testa eller lägen vi ser en stor potential på men som det tar lång tid att få en nätanslutning till, säger Jenni Alterling som är Senior Manager E-mobility på Circle K.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: