Det här kan vara Fords elbil med Mustang-dna

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

29 aug 2018

Mycket talar för att färska spionfotografier på en biffig bil föreställer Fords kommande elbil. Under förra årets bilmässa i Detroit meddelade företaget att man utvecklar en CUV, crossover utility vehicle, med designelement lånade från sportbilen Mustang. Huruvida det är den bilen som nu har fotograferats, om än i kraftig kamouflering, är omdebatterat.Mycket talar för att det i alla fall handlar om en elbil. Men är det Mach 1?

Bilderna, som togs i Detroitförorten Dearborn, visar ett fordon som snarare ser ut som en brutalare version av suven Escape. Intrigen tätnar då bilen hade ett avgasrör, dessutom sotigt, men fotografen hörde inget motorljud. Fejkade avgasrör är något som flitigt används av biltillverkare som vill förvilla konkurrenterna. Den här gången är den mystiska bilen dessutom försedd med ett klistermärke som upplyser om att den kör på miljödiesel. Sitter det verkligen där för att testföraren ska tanka rätt eller ingår den i en lan att in i det sista mörka för konkurrenterna?  Dessutom observerade fotografen att underredet har tillräcklig volym att rymma ett batteripaket.

Klart är i alla fall att flera elbilar från Ford är att vänta. Fram till 2022 investerar den amerikanska biltillverkaren 11 miljarder dollar som ska resultera i 40 elektrifierade modeller, varav flera rena elbilar.

Här är bilderna från SB-MEDIEN. Vad tror du – är det en elbil? Och behövs det verkligen fler kompaktsuvar och CUV?

Ford.Mach1EV07

Ford.Mach1EV01

Ford.Mach1EV02

Ford.Mach1EV10

Ford.Mach1EV25Ford.Mach1EV05

Ford.Mach1EV02

Ford.Mach1EV12

Ford.Mach1EV20

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!