Eldriven minibil kan komma under tre varumärken

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

15 okt 2018

Nästa kompaktbil från Citroën blir förmodligen elektrisk. Samarbetspartnern Toyota kan därför också att komma släppa en elbil i kompaktsegmentet, liksom Peugeot som ju också ingår i PSA-gruppen.

– Det blir förmodligen eldrift, säger Citroëns vd Linda Jackson när Automotive News Europe frågar hur framtidens C1 kommer att se ut.

Exakt hur den kommer att se ut bestäms efter hur folks resvanor i storstäder kommer att utvecklas. Bilen blir därför med största sannolikhet en direkt konkurrent till Uniti som först släpper en tvåsitsig version och därefter en med plats för fyra. ”Urban mobility” är ju ledordet för den svenska elbilstillverkaren.

I dag samarbetar Citroën, Peugeot och Toyota kring sina minsta modeller: C1, 108 och Aygo. Det samarbetet kan komma att fortsätta. Att så kommer att ske mellan de båda företagen är närmast självklart, då de skulle spara in utvecklingskostnader.

Även den japanska biltillverkaren ser yngre stadsbor som en nyckelmarknad och är därför intresserade av att förlänga samarbetet, säger den japanska biltillverkarens Europachef Didier Leroy till Automotive News.

– Om vi kommer fram till en gemensam strategi kommer det att fortsätta.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!